- Jan Smits

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat is er met mijn geld gebeurd?

Non-profit organisaties worden uit publieke fondsen of door particulieren donoren gesponsord. Zij leggen verantwoording af over de gestelde doelen en geleverde prestaties. Belangrijk is de vraag of deze organisaties er in geslaagd zijn hun beloofde doelstellingen te verwezenlijken?

Organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking zijn actief in minderontwikkelde landen. Daardoor wordt er, bijna per definitie, gewerkt in een zeer complexe omgeving met een groot scala aan risico's. Terwijl dit hoge risicoprofiel voor veel organisaties voldoende reden is om de uitdaging niet op te pakken, gaan ontwikkelingsorganisaties de complexe problemen en uitdaging niet uit de weg. Zij willen koste wat kost iets doen aan de nood die ons iedere dag via de media bereikt. Maar zij willen ook efficiënt omgaan met de beschikbare middelen. Immers: onnodige uitgaven betekent minder hulp!

Onverwachte tegenslagen maken de vraag of de beloofde doelstellingen zijn gerealiseerd tot een pijnlijke vraag. Maar dat is niet nodig!

 

Risico's beheersen is een uitdaging!

De uitdaging voor de organisatie is om strategie en doelstellingen te realiseren zonder onnodige risico's te nemen of te lopen. Het instrument hiervoor heet: risicomanagement. Voor veel organisaties blijft het opzetten van een goede manier van risicobeheersing een worsteling.
Lees een samenvatting van het verslag 'Worstelen met risico’s in Ontwikkelingsland'

Als adviseur risicomanagement help ik uw organisatie. U krijgt een duidelijk beeld van de risico's die uw organisatie loopt (zowel van buitenaf, maar ook binnen de organisatie). Er wordt antwoord gegeven op de vraag waardoor u misschien niet gedaan krijgt wat u zich had voorgenomen. We gaan samen aan het werk om deze risico's in kaart te brengen en te beheersen. Dat doen we op de manier die het best bij uw organisatie past.

Dankzij goed risicomanagement kunt u exact uitleggen waarom u de risico's genomen hebt die aan uw succes hebben bijgedragen.

Hulp nodig? Bel 0655964367

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu